Tips och råd

RÄTT LUFT, VARJE DAG, ÅRET OM

Vi tillbringar större delen av tiden inomhus. Därför är det viktigt att ventilationen fungerar optimalt. Att hålla luftfuktigheten på en låg nivå är också viktigt – för att inte kvalster ska frodas och för att undvika mögelsvampar och bakterier.

Med rätta blicken för
din inomhusmiljö

En återkommande underhållsrengöring av ventilationssystemet, liksom att utföra obligatorisk ventilationskontroll (OVK), är de två åtgärder som med säkerhet kan hjälpa till att hålla ett bra inomhusklimat. En bra ventilation besparar också våra byggnader – genom att undvika fukt- skador och andra problem som kan uppstå när luften inte cirkulerar som den ska. Sist men inte minst bidrar en ventilation i balans till jämnare en- ergiförbrukning – bra för miljön, men också positivt för elräkningen!

Boka ventilationsrengöring

Olika ventilationssystem
– olika behov

Behovet av hur och när rengöring bör göras, är något som skiftar mellan olika ventilationssystem. Generellt kan man säga att det inte bör gå mer än 4 -5 år innan systemet kontrolleras och rengörs. Det finns inga lagkrav på ventilationskontroll i villor och småhus – såvida det inte gäller nyinstallation. Däremot ska offentliga lokaler, liksom flerbostadshus och kontorsbyggnader med jämna intervaller utföra Obligatorisk Ventilationskontroll, OVK.

Läs mer om OVK

Ventilationsrengöring villa

Om du avtalar med oss att vi återkommer enligt en överenskommen intervall, så lägger vi upp ett anpassat program för att rengöra och byta filter med mera. Då behöver du inte fundera längre. Dessutom kan vi samtidigt ombesörja ett övergripande brandskydd – där vi bland annat undersöker och rengör spisfläkten och dess imkanal. Vill du veta mer? Tveka inte att prata med vårt team – kontaktuppgifter hittar du här.

Ventilationsrengöring
för BRF och förvaltning

Vårt fokus är inte att sälja och installera nya ventilationsanläggningar. Sådant kostar, och det är inte alltid det som är svaret på vad som krävs för att skapa en bättre inomhusmiljö. Genom mångårig branschvana och tillgång till den senaste tekniken och utrustningen för rengöring kan vi åstadkomma rejäla resultat – utan att kostnaderna skenar iväg. Kontakta oss för ett skräddarsytt, kostnadsfritt förslag!

Läs mer

KONTAKTA OSS

Vill du omboka din tid för sotning eller brandskyddskontroll? Kanske har du övriga frågor? Fyll i nedanstående formulär så återkommer vi till dig (vanligtvis inom 24 timmar under helgfria vardagar).

Prata med vår kundtjänst

Du kan givetvis också ringa vår kundtjänst om dina frågor. Du når oss helgfria vardagar mellan 07.00–10.00 samt 13.00 – 15.00 på tel 0224-151 15.    (*) Skriv in ditt personnummer om du istället för vanlig brevkorrespondens vill ha fortsatta aviseringar och viktig information från oss via e-tjänsten Kivra.